voor Uit in Eindhoven Regio
Beste allen,
Tas bestaat uit de volgende onderdelen:
- Eindhovens plankje met de skyline
Ontworpen door Mette van Liempd, de volgende gebouwen staan op het plankje: Evoluon, Philips stadion, Haasje Over (Strijp-S), Catharinakerk, Blob en de waterballen.
Een tip voor het oliën van een borrel/ snijplank :
https://www.knivesandtools.nl/nl/ct/hoe-onderhoud-je-een-houten-snijplank.htm
- Fles Limoncello gemaakt door twee jonge ondernemers uit Eindhoven, Harrie en Nick. De citroenen komen uit Italie via Carlos Faes van Philips Fruittuin.
- Appelgelei met rode pepers: Philips Fruittuin
De Philips Fruittuin is een boomgaard bij Eindhoven. Naast het bezoekerscentrum is er een pannenkoekenhuis en een landwinkel met streekproducten en vers fruit uit de boomgaard. Van speeltuin tot speurtocht, van rondleiding tot excursie en van picknick tot appelplukdag... Jong en oud kan er van alles beleven.
- Een Dommelaartje van Slagerij Reinders
Droogworstjes van Slagerij Reinders, een echte ambachtelijk slager, een begrip in de regio. Heyde Hoeve varkensvlees is uitstekende kwaliteit. De varkens zijn vanhet Duroc-ras, mooi gemarmerd vlees wat zorgt voor niet alleen mals- en sappigheid. Het Heyde Hoeve varkens is in 2012 verkozen tot “Beste Varkens van Nederlans”. Dat wordt genieten vcan varkensvlees met de smaak van vruger. En ook Tante Door Kip heeft (H)eerlijk leven gehad. Het is jouw adres voor ambachtelijk geproduceerde vleeswaren zoals droge worsten, Herderham, salami, pate, biefstuk, lamsrack, karbonade, kip, kalfsoester, en nog veel meer.\
Gevestigd in Vershal het Veem op Strijp-S.
- Kaasje van Ruurhoeve uit Hoogeloon
Ambachtelijke kaas is kaas die echt op de boerderij bereid is. Wij zijn één van de boerengezinnen die zichonder andere hebben gespecialiseerd in het zelf verwerken van de melk van hun koeien tot ambachtelijke kaas. Wij gebruiken voor het kaasmaken dagverse melk, rechtstreeks van de koe.
De ambachtelijke bereiding maakt de smaak van onze kaas zo rijk, krachtig en uniek. Alle smaakeigenschappen van de melk blijven immers behouden. De bereiding is voor een groot deel handwerk. Toewijding, gevoel voor de kaas en heel schoon werken zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van een smakelijke kaas.
De smaak is afhankelijk van de grondsoort, gras en overige voer, receptuur en bereidingswijze. Als je het hebt over kernwoorden die heel specifiek van toepassing zijn op ambachtelijke kaas, zijn dat echtheid, ambachtelijkheid, authenticiteit, traditie, smaak en puur genieten.
De naam van de kaasboerderij De Ruurhoeve, hebben zij ook overgenomen van ons opa en oma Bruurs. Het is een samenvoegsel van hun achternamen wat heel toepasselijk is als je op een hoeve door de melk "ruurt" om er kaas van te maken!
- Willy Nacho chips
Willy Nacho is verkrijgbaar bij oa Down Town gourmet, zij zaten in Vershal het Veem. Willem Neutkens is een ondernemer uit Westerhoven. Door de corona is hij hard getroffen want hij levert deze chips op bijna alle grote festivals zoals Pinkpop, Paaspop, Tomorrowland, Wish outdoor en nog veel meer grote namen.
Tortilla chips op basis van cooked corn El Classico Chili smaak
- Glutenvrij
- Ideale basis voor heerlijke nacho gerechten
- Ook lekker om zelf een zak voor de tv leeg te eten
- zak crackers
- een mix CASHEWROTSEN MELK/ PUUR/ WIT
In samenwerking met de Pastry Club worden deze Cashewrotsen gemaakt die je geproefd moet hebben!
- Handgemaakt
- Cashewnoten droog geroosterd in de heteluchtoven
- 100% Cacao Barry® chocolade
De Eindhovenshopper is de Brandstore met unieke producten van designers en ontwerpers in Eindhoven, maar ook waar het merk " Eindhoven wordt verkocht. Daarnaast verkoopt de Eindhovenshopper ook streekproducten. De nieuwe winkel wordt in 2022 geopend.
www.eindhovenshopper.nl
Hele fijne feestdagen en een gezond 2022.
Sietske